OPG Lauš mlada je udruga osnovana u proljeće 2005. godine s ciljem pružanja usluga opuštanja i rekreacije kroz rekreativno i terensko jahanje, te školu jahanja. Sam OPG mjesto je predivnog, inspirativnog i opuštajućeg ambijenta daleko od gradske vreve gdje možete uživati u nesebičnom zagrljaju predivne netaknute prirode u blizini rijeke Korane i stoljetnih šuma.

Uz rekreativno jahanje nudimo vam jedinstvenu oazu mira i ugode, odmor u prirodi uz roštilj i ražanj, spavanje na sijenu, kupanje u rijeci Korani te bijeg od stresne i užurbane svakodnevice. 

Posebno smo ponosni na nape stanovnike kluba, čistokrvne lipicance Krabbea i Troffetu te na najnoviju ponudu naše usluge – romantičnu vožnju u originalnom, restauriranom bečkom fijakeru. Osim toga, svake godine na našoj obiteljskoj ergeli na svijet dolaze nova grla koja s nestrpljenjem očekujemo te pratimo  njihov razvoj. 

Članovi smo Hrvatskog selekcijskog centra, a kupnjom dviju čistokrvnih lipicanerki sustavno radimo na kvaliteti vlastitog uzgoja koju postižemo osjemenjivanjem kod vrhunski priznatih pastuha u Hrvatskoj.


Trodimenzionalne kretnje konja pozitivno utječu na kordinaciju pokreta, jačanje mišića, poboljšanje cirkulacije, disanje, probavu, bolje učenje i pamćenje općenito, razvoj emocionalne inteligencije i komunikacije. Osjećaj zadovoljstva i kontrole koji proizlaze iz jahanja i upravljanja životinjom od petstotinjak kilograma snažan je lijek koji jača samopouzdanje. Ljepota i plemenitost konja, njihova toplina i ritam pokreta predstavlja kombinaciju s jedinstvenim terapijskim učinkom.


Konj je živo biće, velika i topla životinja koja bi mogla postati tvoj najbolji prijatelj, a zahtijeva svakodnevni tretman. Jahač sam vodi brigu o svom konju, priprema ga, čisti, osedlava, jaše … Osim toga, uz navedene aktivnosti većinu aktivnosti provodi na svježem zraku, a druženje s ostalim jahačima i zajednička briga za konje stvara čvrsta u duga prijateljstva.

Jahanjem se može baviti svatko. Bitni uvjeti su da ima navršenih osam godina. Gornje granice starosti nema. Najveći užitak jahanja je svakodnevno druženje sa životinjom koja prima, ali i daje vrlo puno ljubavi. Jahanje djecu privikava na svladavanje novih izazova, uči ih samopouzdanju i snalaženju te pravilnom reagiranju u novim situacijama. 


Ako smo vas uspjeli zainteresirati za ovaj sport ili ako ste samo ljubitelj tih plemenitih životinja pozvani ste da zajedno s nama uživate u njihovom ugodnom društvu.

 


Osim rekreativnog jahanja i slično, OPG “Lauš” vam u svojoj ponudi nudi:

* izlete, vjenčanja, proslave, najam fijakera i gastro radionice