Malo koja manifestacija tako je brzo oduševila i osvojila Karlovčane, ali i brojne goste iz drugih gradova kao Riječno ljetno kino!
Karlovačko riječno kino u organizaciji poduzeća Turbing d.o.o. i Kinokluba Karlovac održano je prvi put krajem srpnja 2011. godine na Foginovom kupalištu. Projekt je zapravo bio diplomski rad Marije Ratković Vidaković na odsjeku za produkciju Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu i u sebi je sublimirao dvije situacije: činjenicu da Karlovac tada već četiri godine nije imao kino, s jedne strane i potrebu za oživljavanjem nekoć legendarnog Foginovog kupališta, s druge strane, koje je godinu dana ranije registrirano kao prvo riječno kupalište u Hrvatskoj. 

Besplatni filmovi pod vedrim nebom i zvijezdama, uz lagani šum rijeke i u romantičnoj atmosferi, privlače na obalu Korane tisuće posjetitelja. Projekcije filmova odvijaju se na Foginovom kupalištu uz rijeku Koranu petkom, subotom i nedjeljom. Želite li pogledati film iz “luftić rakursa” onda je ovo pravi izbor za vas!