“Izletište “Gliboki Brod” je mjesto kojem se posjetitelji uvijek vraćaju”


Kada želite pobjeći iz Karlovca ili nekog drugog grada u potrazi za mirom i spokojem, krenite preko Koranskog mosta prema Kamenskom, Lemić brdu i Popović brdu.

Vozeći se cestom kroz Pokupski krajolik prošaran šumarcima, poljima i potocima stići ćete do sela Brođani. Svega kilometar i pol dalje, cestom koja vodi do Skakavca, nalazi se selo Brežani, a uz samu obalu rječice Utinje nalazi se Izletište Gliboki Brod.


Sadašnje imanje može primiti osamdesetak gostiju. Najčešća događanja na imanju su dječji rođendani, razne edukacije djece te dolasci studijskih grupa učitelja. Osim tih kategorija, u ovome mjestu mogu uživati i biciklističke grupe, a ljubazni domaćini vrlo će vas rado uputiti na okolne pravce kojima ćete vrlo prometne ceste zamijeniti onima slabo prometnim cestama Pokupske doline.

Osim navedenoga, rijeka Kupa koja se također vrlo blizu nalazi, privlači ribiče kako iz Karlovca, tako i iz Zagreba i ostalih mjesta, a velike šume prepune divljači pravi su mamac za lovce iz Italije i ostalih europskih zemalja.


“Uživajte u mirisu trave, šumu vjetra i pjevu ptica”

Na ovome mjestu možete vidjeti kako izgleda život na selu. Seljačko imanje obitelji Marinković čine Izletište Gliboki Brod idealnim mjestom za obiteljski odmor i rekreaciju.

Naime, domaćini će vas provesti po imanju, ispričati vam priču o životu na selu i životinjama koje tu žive, poput konja, koza, svinja, ovaca, kokoši i ostale peradi. U ponudi su osim navedenoga i razni sadržaji za djecu i domaća kuhinja.


Zašto “Gliboki Brod”?

“Za lingviste je zanimljiva činjenica da je Gliboki Brod posljednje kajkavsko selo na južnoj obali rijeke Kupe, dok je primjerice Kamensko prvo čakavsko selo, a Popović brdo na zapadnije štokavsko naselje. Izletište je dobilo ime po nekadašnjem imenu sela gdje se toponim “Gliboki Brod” odnosio na tada administrativno združena naselja koja su se 1948. godine rascijepila na današnja dva sela – Brežane i Brođane.”


I zato, ako želite pobjeći od svakodnevice te pronaći mirno mjesto za uživanje u mirisima trava i šuma , zvukovima prirode, ptica, pčela i ostalih raznih životinja, posjetite Izletište Gliboki Brod obitelji Marinković, udaljeno svega 13 kilometara od samog grada Karlovca.