Filmska revija mladeži i nacionalni, odnosno međunarodni festival posvećen srednjoškolskom filmu ove se godine održavaju od 15. do 16. rujna u Karlovcu u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac.

Revija i Festival važna su destinacija za srednjoškolski filma ali i pronalaženje svog mjesta u svijetu promatranom kroz kadar. Naime, na Reviji i Festivalu sudjeluju natjecatelji uz 36 zemalja svijeta, te se natječu u četiri kategorije: igranu, dokumentarnu, animiranu te slobodni stil. Novost u ovogodišnjem programu su radovi u nastanku, tzv. “work in progress”. Naime, riječ je o novo uspostavljenoj kategoriji namijenjenoj nedovršenim ostvarenjima u fazi postprodukcije.

Osim srednjoškolskih filmova u natjecateljskom programu, Filmska revija mladeži poznata je i po svojim popratnim sadržajima kojima pokušava pratiti rad srednjoškolaca iz godine u godinu, radionicama, okruglim stolovima te suradnjom s renomiranim partnerima kao što su Relativity School i Prodigy Camp iz SAD-a.

Ova filmska manifestacija prikazuje se na obalama četiri rijeke, svaku večer na drugoj destinaciji odnosno na drugoj rijeci. 

      Gdje i kada se što odvija pročitajte u nastavku!

      UTORAK, 10.09.2017.

          * 20:00h, rijeka Korana: Svečano otvaranje + “KRATKI IZLET” 

– U Karlovac dolazi pobjednik Pulskog filmskog festivala, igrano-dokumentarni film Igora Bezinovića. Što se dogodi kad nas jedan pokvareni autobus odvede na putovanje u nepoznato? Projekciji će se pridružiti i ekipa filma.

* 22:10H, Ziggy: Filmski mingl uz grupu 4head

SRIJEDA, 13.09.2017.

          * 20:30h, rijeka Mrežnica: “DAN BEZ IMENA”

                  – Makedonska uspješnica s Berlinskog filmskog festivala kroz misterioznu smrt četvero tinejdžera progovara o današnjem stanju u društvu.  Glavni glumci, Leon i Hanis, nekadašnji su sudionici Four River Film Festivala, a Hanis je lanjski pobjednik u kategoriji dokumentarnog filma.

ČETVRTAK, 14.09.2017,

          * 20:30h, rijeka Dobra: “TRAMPOLIN”

                  – Dugometražni igrani privijenac Katarine Zrinke Matijević sasvim sigurno nije ljubavni film, ali je film o ljubavi. Projekciji ovog pravog ženskog filma prisustvovat će ekipa predvođena redateljicom.

SUBOTA, 15.09.2017.

          * 20:00h, rijeka Kupa: “IZA LICA ZRCALA”

                  – I u ovom nagrađenom dokumentarcu, redateljsku palicu preuzela je Katarina Zrinka Matijević. Ovaj film je njena osobna potraga za unutarnjim mirom prikazana kroz putovanje Likom, zabačenim zavičajem njezinih predaka.

* 21:00h, rijeka Kupa: Filmski kviz

*00:00h, Ziggy: Filmski mingl uz Muziku za dobar đir

LOKACIJE

                    * rijeka Korana: pješčana plaža “Kod labudova”

                    * rijekaa Mrežnica: kupalište “Kod Bosiljevca”

                    * rijeka Dobra: dvorac Novigrad na Dobri

                    * rijeka Kupa: Stari grad Ozalj

                 ULAZ JE SLOBODAN NA SVE PROGRAME!!

       Sve ostale informacije možete potražiti na: http://www.hfs.hr/hfs/festivali_791/#.WbJrpchJaUk