Izlet počinje sastankom na Turnju pored Muzeja Domovinskog rata. Uz jutarnju kavicu i čašicu razgovora upoznajete se s vodičima koji vam pokazuju ratne eksponate izložene u Muzeju.  Potom krećemo na 4×4 safari vožnju bespućima vojne krajine.

 4×4 safari vožnju najbolje možete doživjeti u ultimativnim terenskim vozilima –  Steyr-Daimler-Puch i Defender Td5. Naša avantura započinje upravo u tim terencima makadamskom cestom iz smjera Turnja, pored Muzeja Domovinskog rata, a vodi nas do ušća Mrežnice u Koranu. Nakon kratke pauze za fotografiranje prekrasnih slapova i prirode koja oduzima dah, dolazimo do Mekušanskog Polja.

Za one odvažnije i iskusne off road vozače u ponudi također imamo i Off road Park Colt (1.-4. kategorije) gdje vlasnici mogu samostalno testirati mogućnosti svojih vozila uz stručni i sigurnosni nadzor.

Nastavljamo safari vožnju kroz mjesto Banovac, nekada bogato poljoprivredno zemljište, a posljednjih 25 godina nažalost samo zarasla polja. U ratu se upravo na tom prostoru protezao zloglasni tenkovski rov, od groblja na Kamenskom do šanca od kuda je granatiran Karlovac.

Dolazimo do Kamenskog, sela udaljenog svega 7 km od centra Karlovca te stajemo na rijeci Kupi gdje možemo vidjeti najstariju rimsku luku. Osim toga, Kamensko je poznato po crkvi Majke Božje Snježne i Pavlinskom samostanu gdje pronađeni ostaci sežu čak do Rimskog doba, pa i ranije. Dokaz da je tome tako jest slika u sakristiji koja prikazuje križara pronađenog na samom podu Crkve. Nastavljamo safari vožnju prema poplavnoj šumi hrasta lužnjaka zvanoj Lug koja već 25 godina slovi kao prašuma. Obzirom da su šanse za vidjeti razne vrste ptica i divljači vrlo velike i na ovom mjestu imamo pauzu za fotografiranje.

I tako malo po malo, vraćamo se po blatnom putu Mekušanskog polja kroz razne poljoprivredne kulture, te dolazimo do ušća rijeke Korane u Kupu gdje imamo pauzu za fotografiranje, a u ljetnim danima moguće je i kupanje.

Ponuda obuhvaća: 4×4 safari vožnju terenskim vozilima kroz Turanj i Kamensko s okolicom, vozača/vodiča, slikanje/snimanje go pro kamerama, lovački gablec na panju (domaće kobasice i špek, domaća rakijica), animaciju uz lokalne priče i legende, a ovisno o dogovoru možemo uključiti i ručak na Starom gradu ili nekoj drugoj lokaciji

Cijena aranžmana: 299kn po osobi, grupa od minimalno 8 ljudi (cijena ručka nije uključena)

Datum izleta: termin ćemo uskladiti ovisno o vašim željama i našim slobodnim datumima

Ukoliko se odlučite za ovaj aranžman potrebno je uplatiti 50% avansa kako biste rezervirali i potvrdili termin. Nakon potvrdnog maila šaljemo Vam predračun za uplatu i ugovor o izletu.

 

Za sva dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.

Krešo Rogoz
Contact  mob: +385 99 54 84 002 

ID kod-HR-AB-47-080913810
www.croatia-open-land.com , facebook/croatia-open-land